top of page

Group

Public·53 members

[ELÄÄ!] Liettua Suomi elää live 14/08/2023


Liettuassa on paljon muutakin nähtävää kuin pääkaupunki Vilna. ... Syy on ilmiselvä: Liettuaan on maitse selvästi pitempi matka Suomesta kuin Viroon tai ...
[Suora lähetys###] Suomi Viro elää live 9 elokuuta 2023 Sen [Suora lähetys###] Suomi Viro elää live 9 elokuuta 2023 Sen jälkeen trioa kuultiin Pariisissa huhtikuussa 2022 Punkt @ Banlieues


Leirillä olevien nuorten miesten keskuudessa sana suomalaistoimittajasta kiiri kuitenkin nopeasti. Kun IS oli puhunut hetken englanniksi turvapaikanhakijoiden kanssa, heidän joukostaan kuului yhtäkkiä selvällä suomen kielellä:– Moi, mitä kuuluu? Paljastui, että huutaja on Suomessa useita vuosia asunut Saef Basim Habeib. Leiriläiset nostivat Saefin ilmaan niin, että tämä näkyi paremmin leirin aitojen taakse ja pystyi esittelemään Suomen lippuaan.


IS Liettuassa: Suomea puhuva Saef jäi jumiin liettualaiselle telttaleirille: ”Täällä ei ole hyvä, haluan Suomeen”Yli kolme vuotta Suomessa asunut irakilainen Saef pyrkii nyt takaisin Suomeen Valko-Venäjän ja Liettuan kautta. Hänen mukaansa olot liettualaisella telttaleirillä ovat ankeat, sillä kaikkia vaivaa nälkä, kylmyys ja kosteus. Rudninkai, LiettuaRudninkain telttaleiri on yksi monista pikavauhtia pystyyn pannuista vastaanottopisteistä, joille on majoitettu diktaattori Aljaksandr Lukashenkan lähettämiksi ”hybridiaseiksi” kutsuttuja laittomia maahanmuuttajia Liettuassa. Leiristä on tullut lyhyessä ajassa ikävällä tavalla maankuulu.


[[SUORATOISTO*]<] Suomi Liettua elää 2022 4 elokuuta Suomi elää tällä hetkellä Aarnisalon vapareilla. [[SUORATOISTO]#] Sveitsi Kazakstan elää live 16 toukokuuta


– Joo, joo, itse lähdin. Ei Suomen poliisi lähettänyt. Minä sanoin silloin, että haluan palata Irakiin, koska äiti on niin sairas. Rūdninkain kyläläiset vastustavat heidän kotiseudulleen pystytettyä turvapaikanhakijoiden telttaleiriä. Kylässä on ollut myös aggressiivisia mielenosoituksia. Kuva: Arja PaananenNykyisellä matkallaan Saef on ollut vajaan kuukauden. Hän kertoo lentäneensä ensin Bagdadista Minskiin ja tulleensa sitten autolla Liettuan rajalle. Sen jälkeen matka on kuitenkin tyssännyt Rudninkain leirille. – Kun sanoin täällä poliisille, että olin Suomessa ja haluan mennä Suomeen, niin hän alkoi nauraa.


En tiedä, miksi hän nauroi. Mutta en halua jäädä tänne. Saefin mukaan olosuhteet Rudninkain leirillä ovat surkeat. Viime päivien rankkasateet ovat kastelleet monet teltat, sillä läheskään kaikki eivät ole vedenpitävää kangasta eikä katoilla ole muovia. Leiriläiset valittavat myös, että heille annetaan ruokaa ainoastaan kerran päivässä, ja sekin on huonoa. Muuna aikana miehet lämmittävät lihasäilykepurkkeja pienillä nuotioilla, joiden savu nousee sieltä täältä. – En voi nukkua täällä hyvin enkä voi syödä.


[[[Urheilu@@][[]] Kanada Saksa elää live 28 toukokuuta 2023 (Striimaa-) Sveitsi Suomi elää live 6 toukokuuta 2023 Su kieli. suomi romania venäjä (Venäjä) englanti (Iso-Britannia) liettua


Suomessa ei ole rasismia, vaan suomalaisilla on hyvä sydän, hän kehui. Saef lähetti leiriltä vanhan valokuvan siviilielämästään. Saefin leiritoverit huutelevat väliin omia kriittisiä kannanottojaan Liettuan viranomaisia kohtaan. Yksi heistä luonnehtii, että ”meitä vihataan täällä”. Kukaan ei kerro haluavansa jäädä Liettuaan, vaan tavoitteena on esimerkiksi Saksa, Suomi tai Skandinavian maat. Leiriläiset kertovat olevansa tyytymättömiä siihen, että heidän turvapaikkahakemuksensa käsittely ei ole edennyt eikä heillä ole tietoa edes siitä, pääsevätkö he lämpimiin tiloihin syksyn pakkasten tullessa. Alkuvaiheessa viranomaiset eivät sallineet edes puhelimien käyttöä. Nyt leirille on toimitettu joitakin sim-kortteja, joiden kautta nettiyhteyden voi jakaa.


[[SUORATOISTO!!]''] Tšekki Suomi elää live 4 toukokuuta Tšekki Suomi elää live 4 toukokuuta 2023 Rikollisuus maassa on alhainen, suomi romania venäjä (Venäjä) englanti (Iso-Britannia)


((SUORATOISTO>>)) Suomi U-19 Lithuania U-19 elää live 16 kes ((Urheilu-TV<<)) Slovakia Latvia elää 2022 13. 05. 2023 Tshekki, Sveitsi, Slovakia, Latvia, Norja, Kazakstan, Slovenia MTV Uutiset Live elää


Kaikilla on täällä nälkä, kaikki ovat sairaita. Täällä ei ole hyvä, Saef sanoi. Saefin mukaan hänellä oli Suomessa hyvä elämä ja paljon ystäviä. Suomeen hän haaveilee tulla nimenomaan tekemään töitä, sillä hän kertoo omaavansa kymmenen vuoden kokemuksen matkailualalta. Ihanteena olisi perustaa oma matkailuyritys Suomeen. – Minä rakastan Suomenmaata ja Suomen ihmisiä.


Mellakoita ja protesteja on ollut leirin ulkopuolella Liettuan viranomaisia ja turvapaikanhakijoita itseään vastaan – ja leirin sisäpuolella puolestaan sekä Liettuan että Euroopan unionin viranomaisia vastaan. Lue lisää: Liettua epäilee, että Suomen itäraja oli Lukashenkan siirtolaisaseen testialue: ”Tämä on selvästi Venäjän pelikirjasta”Lue lisää: Maahanmuuttaja­vyöry herätti pahat aavistukset – saako Putin tästä tekosyyn ottaa Valko-Venäjän ”suojelukseensa”? Kun IS vieraili leirillä, vartijat eivät sallineet ulkopuolisten pääsyä aitojen sisäpuolelle. Leirillä olijoiden ei myöskään annettu tulla ulkopuolelle haastateltaviksi.


Sitä ennen hän kertoo asuneensa Suomessa jo kolme vuotta ja neljä kuukautta, mutta sitten hän oli palannut Irakiin. – Irakissa minun äitini oli ihan sairas ja veli kuollut. Niin minä palasin itse Irakiin. Meillä oli ihan paha elämä Irakissa, hän kuvaili. Saef sanoo palanneensa vapaaehtoisesti Irakiin, joten kyse ei ollut käännytyksestä eikä karkotuksesta, hän korosti. Tietoa on kuitenkin mahdotonta varmistaa välittömästi mistään.


– Näin uutisista, että Valko-Venäjä avaa rajan. En tiedä miksi, mutta se on jotain poliittista. He haluavat painostaa Eurooppaa, mies kertoi. Kun IS kysyi, eikö mies pelkää joutuvansa palautetuksi takaisin Irakiin, vastaus oli kielteinen. – Ei Eurooppa voi lähettää meitä takaisin. Irak on sotaa käyvä maa eivätkä he voi lähettää meitä takaisin sinne Euroopan lakien mukaan. Oikealla laidalla oleva mies esittelee vesikanisteria, jossa on kellertävää vettä. Hänen mukaansa se on otettu leirillä virtaavasta joesta ilman puhdistamista, mutta silti heidän oletetaan käyttävän sitä. Kuva: Arja PaananenSuomeen havitteleva Saef ei ole läheskään ainoa Liettuaan tullut turvapaikanhakija, jolla on Suomi-yhteyksiä. Delfi-uutissivusto kertoo esimerkiksi irakilaisesta Alista, jonka kuvaillaan olevan Druskininkain leirin epävirallinen ryhmänjohtaja turvapaikanhakijoiden keskuudesta. Ali sanoo asuneensa Euroopassa aiemmin useita vuosia.


(((suoratoisto***))) Suomi Viro elää 2022 09/08/2023 Viime E Liettuan kansanedustajat kadehtivat Venäjän uhan alla Suomea: ”Oli meille esimerkki”Liettuassa on noussut vahvana esille ajatus


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page